Så igen var det ingen som förstod innebörden av ordet omöjligt………..

Efter förra körningen där larm kom från styrmaskin och senare inspektion att mittens avgasrör hängde och slängde med gaser ut inombords, till att få det fixat och klart med test på fredag kväll 2230

Har vi hjältar eller är det bara vanliga snubbar som vi har runt omkring oss?

Dessa 14 dagar och kvällar som det blev var det ett team som projektledde, projekterade, sökte reservdelar, åkte till leverantörer, meckade, skruvade, fixade, tänkte, och hjälptes åt.

Hade ett varv tagit detta uppdrag hade de till dags datum kommit till projektering nu.
Ja detta är vad jag hört och tagit del av, då jag kom på min HD från min resa tor Kroatien vid 1630 tiden för att vara med på Enip.

Kamraterna visade sin kärlek till mig då jag kom till landgången genom att vända sina ryggar mot mig, men när alla hade fått en kram så var vi tillbaka till gå…..

Vilket Edip, Ystad 6 körningar, Spica 7, med 40 pax per st, vilket rekord.
Massor av folk, och reklam i en radiokanal som säkert fångade helt nya besökare.
T56 fick haveri på SB trycklager efter några körningar, annars var det T26 underbara muller som fick vilken V8 att gömma sig.

Sen finns det andra som visar häcken på ett öppet och hörbart sätt….. gissa vem???
Jo så kastar Ystad loss, backar ut och vänder, och vad händer sen, hon backar in till innersta piren…..hur tänker de nu?

Så händer det, samtliga framåt 11,4, vid pir 2 är det dryga 20 knop, Ögat som satt i sin Slup Färdig fick svall så det gungade rejält berättade han, men det var det värt, määääktigt.

Nu var det Enip som var på G efter återställning och offeranoder på plats, en o annan pilsner i LIR, och förberedande GT i byssan där kött förbereddes och potatisgratäng i ugn.

Intesiven dukades upp långbord, vilken festlokal……
Grillen tändes och kolen glödde
Biffar och annat kom på och nu fylldes lokalen av härligt sorl från alla tokar som tycker detta är något extra..

Sång från flera och så förstås salutkanon, allt finns på film……

Härliga samtal och så förflöt kvällen, men färdig var den inte, för nog sjutton ville vi höra över tysta fjärden hur en hungrig Isotta med raka rör låter, så T26 startar sina HM och det tänds lampor i en del båtar på båtklubben, vad är detta för flyginvasion…

Men vad låter bäst, vi måste ju jämföra med en gasturbin, så nu rask promenad till Ystad och så var det dags att tända en härlig eldslåga i nattens mörker, det var ingen tvekan, alla var lika lyckliga även för detta oväsen, men nu var det jaktflyget som kom….

Så kvällen avrundades med goa samtal och friska tankar……..

Morgonstund vid 0800, gös och flagga hissas av VB, härligt att vi har puts….

Frukost, städ, och så började kamrater dra sig hemåt, mer eller mindre utvilade.

En vanlig helg på Gålö, måste upplevas, är världsunikt och kommer att skriva historia någon gång.

Vid pennan
Som Rune säger när han ser mig, ”men titta där kommer ju den ständige VBn”

CG