Och så var det en ny dag.

Det är helt otroligt vad vi får vara med om när vi är här och visar upp vårt fina museifartyg Ystad.

Studiebesök på en av våra modernaste ubåtar, och vilket mottagande och kamratskap, tack HMS Gotland.

Studiebesök på Kockums  där vi fik en initierad guidning av Jan Olov och Jens Olov, härligt med historia och nutid, vet ej vad som är bäst men mycket intressant.

Att se Korvett från undersidan är ovanligt, och titta på botten, vattenjet mm, mäktigt.

Det var några ögon som blev lite fuktiga när vi kom till den kaj där Ystad låg när hon rustades sista gången för övertagande av Statens Maritima Museer och Föreningen Svenska Robotbåtar.

Att det tog 100 år för att leverera femfingerdockorna 1756-1856 där kan vi prata om långsiktighet.

Tack Kockums och vi hoppas att det som sker med ägarförändringar skall blir bäst för alla berörda parter och att det går snabbt, lycka till.

Lite körning utanför Karlskrona med gäster och intresserade i 38 knop är ju en upplevelse för alla.

Gunrummet

Middag trerätters ombord, vi andra intog middag på Sjöofficersmässen där vi alla var uppklädda och snygga, historisk miljö, givande samtal, skål för absent friends som vi  har i våra tankar.

Så nu till denna dag där vi har rent skepp just nu, förberedelser för gäster, körning, och mycket mer pyssel av alla ombord, viken familj vi är ombord, hög mysfaktor.

Turen kommer att gå ut på havet och in där U 137 gick på grund i Gåsefjärden, där stoppar vi och Vår Anders kommer att berätta initierad info från händelsen utifrån sitt eget perspektiv som röjdykare, lovar det är en mycket spännande storry, som om du vill går att få vid annat tillfälle.

Så för nu fortsatt allt väl ombord, goda vibbar och Happy Ship