Sandhamn

7 december 2019

Medlemsresa med R142 Ystad

Efter en hel säsongs slit, mödor, roliga stunder tillsammans och äventyr, rundar vi nu av säsongen med en resa där alla medlemmar bjudits in att åka med Ystad i den nu traditionsenliga resan till Sandhamn den 7/12. Vi var fullt fartyg som åt traditionsenlig lunch (stekt strömming eller Wallenbergare) på Seglarhotellet.

Lotsbåten heter Norrköping, ett litet sammanträffande. Det var R142 Ystad och R131 Norrköping som var de två robotbåtarna som tjänstgjorde i Marinens tjänst de sista åren.

I år var det drygt 50 medlemmar och ett antal särskilt inbjudna gäster, som förgyllde resan. Trots vår eminente meteorolog, Peter Hjelms”hot” om busväder med regn och styv bris (i byarna styv kuling) fick vi en magisk resa till Sandhamn med skiftande himmel med stänk av sol.

Det gick som på räls. Även Försvarsmakten visade intresse för vår räls

Seglarhotellet där vi åt den delikata lunchen.

 

Efter trevlig och mycket god lunch på Seglarhotellet, och flanerande i ett julpyntat Sandhamn med julmarknad vände vi hemåt, i grått eftermiddagsljus.  Undertecknad blev lite blöt på ”soldäck” pga bogsprejen på styrbord sida. På bryggan hade vi idag erfarne Johnny Lund (FC), Mikael Lindqvist resp Magnus Zetterlund (ManO) och Anders Fröjd (rorgängare). Tilläggning gjordes i skymning men innan mörkrets inbrott. Ett trettiotal av deltagarna fortsatte kvällen med julbord i Intensiven och övernattning ombord. Nu går Ystad i vinteride och kommer ut till våren igen, med förhoppningsvis två nya turbiner utbytta. Vi arbetar med nästa säsongs program men är än så länge preliminärt. Någon eller några ändringar kommer att göras, speciellt beträffande den annonserade resan 6 juni.

Skribent Jan Olof Waltersson