Hösten 2018

Höstsäsongens start har bjudit på fina körningar med mycket passagerare. 24/8 var det avfärd mot Vasahamnen i Stockholm för att medverka i Sjöhistoriska Muséets återkommande evenemang ”Örlogsdagarna”. Resan dit gick i fint väder och med en tilläggning i Vaxholm med lunch på Vaxholms hotell där det bjöds på Wallenbergare. Vi kunde samtidigt bjuda förbipasserande guidning ombord då många kom ut på piren och undrade vad Ystad är. Några var så intresserade att de mönstrade på när vi fortsatte in till Vasahamnen för tilläggning. Ystad låg kvar i Stockholm till söndagen då det blev losskastning vid lunchtid för tillbakafärd till Gålö. Under dagarna hade vi många besök ombord av turister och andra besökare som kommit hit för att få se Ystad och få guidning ombord. Besättning och fler medlemmar hade trevlig samvaro och en härlig grillafton på fredagen. Några var även med på middag på den gamla stadsisbrytaren S:t Erik . Vi hade i stort sett fullbelagt med passagerare på båda resorna och vi fick tyvärr säga nej till några som ville åka med.

 

8 september var det dags för EDIP och som vanligt kom många besökare till Gålö för att åka med flera av fartygen. För vår del blev det sex körningar och över 200 passagerare.

15 september kördes den årliga rotekörningen med Spica runt Muskö, ” I kalla Krigets kölvatten” och det bjöds på guidning om intressanta ställen som passerades. Härligt väder och en lite extra lång tur bjöds passagerarna som senare klev av fartyget med det berömda robotbåtsleendet.

Återstående resor är:

13/10 Tema robotbåtar;  föredrag om robotbåtar och körning Järnholmssund

11/11  Fars Dag;  körning Järnholmssund, ärtsoppa och pannkaka efter körning

Välkommen att anmäla dig till event@robotbatar.se