Ja, då har vi klarat av ytterligare ett lyckat EDIP i föreningen, och det med bravur! Vi fick en strålande dag med gassande solsken o svaga vindar – ett perfekt EDIP-väder alltså! Det blev totalt 4 turer med Ystad, och sammanlagt drygt 160 gäster åkte med oss på rutten runt Äggskären på Mysingen. I land sålde duktiga medlemmar R142-souvernier och kaffe med äppelpaj, vi gjorde också lite reklam för kommande höstkörningar med Ystad.

Redan på fredagen samlades ca 20 pers ombord för sedvanliga förberedelser, bland annat lite ”säkerhetsutbildning” för vissa… Christer hade gjort middag, det blev plommonspäckad fläskkarré, och det smakade vill jag lova! Vi gick o knöt oss i rimlig tid då det skulle bli purrning redan 0600.

Efter tidig samling 0700 fördelades förberedelsearbetena ut o alla var i full gång. Vid 0800 hade besättningen samling och det klargjordes för gång. Nu började gästerna trilla in i Paradiset och biljettförsäljningen var i full gång, Maria Jäger stod för ett strålande arbete i biljettluckan.

Första körningen var satt till 1015 och vi kastade loss strax för 1030. Det blev två körningar innan lunch o två efter lunch, allt gick jättebra o det blev en bra övningsdag för alla i besättningen.

Gästerna verkade jättenöjda och de flesta fick tillochmed guidade turer ombord fartyget, något som alltid uppskattas mycket. Vid 1500 var EDIP officiellt över och vi gjorde samling på backen för summering av dagen samt gruppfoto kring pjäsen.

Nu återstod ENIP och middag ombord, Anders W hade ordnat delikat kött han tillagade i byssan. Jag vet också att sorlet o sången från fartygets mässar fortsatte långt in på småtimmarna.

Ännu en lyckad EDIP-helg är avklarad och vi kan bara konstatera att Ystadandan fortsätter att leverera! Nu ser vi fram emot höstens alla åtagande för föreningen, det blir spännande.

/Text: Jon Hallgren Foto: J Rutqvist, P v Melen, M Torndal, M Harström

Länk till bildgalleriet som öppnas i separat fönster.