Vad skall du göra på Ystad, frågade Elisabeth kvällen innan jag åkte ut?

Nja jag kan ju alltid fotta sa jag – Ja ja då kan ju inte så mycket gå fel blev hennes kommentar…

Så upp och iväg på dimmig väg till Gålö. Väl ombord var det säkert 10 glada kamrater som åt frukost och som vanligt hade Christer gjort det gott för oss alla. Uffe och jag tog en fika på däck och undrade var alla andra var, och då var det genomgång i mäss ett dagens uppgifter, ja ja så är det med stor båt och kommunikation och nu var vi 20 st.

Alla går raskt till sina uppgifter, och det med en entusiasm som är vanlig ombord. Städ och meck inför körning den 2 november och gäster med övernattning den 1.

Det var en hel del som vi städade ur alla lådor och skåp, smutsiga lakan, gamla skor, halvdruckna vattenflaskor, en och annan mekanisk grej, osv. Tror att Marie var med oss och fann att hennes anda finns ombord. Nu var det till slut bäddat och klart för 25 pers övernattning med middag.

Det togs hål i däck av vår Jäger, portabla brandpumpen fixades, maskin pillades och mycket mer. Och förstås våra behörigheter gicks igenom och det var en hel del rött, mer om det kommer i separat info. Peter fixade med lampor med Mats och ljuset sprider sig mer ombord på de mest spännande platser.

Så var det dags att omförtöja inför Fortfs inspektion av pirerna, kul med många tampar, en hel del goda idéer och som vanligt ett gott humör och för att få till det där som inte går, då jag växer jag in i min roll och säger att det där går aldrig, och vipps så är vi på plats med många tampar och knutar.

Så tack till alla kamrater idag och happy ship Ystad längtar ut för att känna på 11,4, kanske 11,750 om chiefen är på rätt humör

Ha en bra fortsatt helg.

 

/C-G Whalin

PS just det, vi kör arbetsdag den 1 november mer om det kommer separat

Vill du se bilderna ==>