Idag blev det full fokus på förberedelser inför torrsättning. Tanken är att Ystad skall in i Musköberget 23 mars. Vi skall gå dit för egen maskin så därför skulle Ystad väckas upp ur sin vinterdvala.

På programmet stod bl.a. följande:
• Antenner och master monteras ned för att gå in i berget
• Trossvård, översyn av förtöjningsgods
• Låna ihop flottar för överresan. Våra är inlämnade för ompackning
• Lossa gråvattentank
• Förtrogenhetsutbildning för nya medlemmar
• Provstart av generatorer och gasturbinerna

Ca 20 deltagare jobbade hårt på arbetsdagen. Medlemmarna från Dalarna gick nästan man i huse för att köra Dalaracet och komma hit för att bidra till arbetet. På vägen hit fick de möta de bilresande Vasaloppsdeltagarna. Prata om att gå/köra mot strömmen.

Till lunch fick vi ärtsoppa och pannkakor omsorgsfullt tillagat av Christer. Dock hoppade vi över punschen idag då vi måste vara fokuserade på arbetsuppgifterna. Vi kunde se flera medlemmar klänga i riggen likt vissa djur i en djungel och man förvånas över deras skicklighet att förflytta sig och hålla sig fast bland master, antenner och lianer. Motormännen ombord gjorde sitt bästa för att starta varje gasturbin (GT), en i taget. Starterna gick perfekt enligt planerna och susade igång likt ljudet från ett flygplan. Drakelden i aktern imponerade vid starterna. Många viktiga arbeten gjordes idag av alla medverkande medlemmar och vissa var flitiga nog att sova över och även fortsätta med arbete på söndagen.

Efter en sådan insats som denna helg inser man vad Ystadandan står för ; en för alla- alla för en! Vi välkomnar alla som vill bli medlemmar och bli delaktiga i vår verksamhet och få glädje av detta.