Coronan har ju vänt upp och ned på tillvaron i många avseenden och medförde för oss att vi sköt fram eller ställde in vårens körningar med passagerare. Efter att ha följt utvecklingen vad det gäller smittspridning och rekommendationer beslutade vi att starta i augusti med med bokade och uppskjutna körningar.

image.png
Fullt ös på Mysingen

Vi har anpassat vår verksamhet och körningar bl a genom att dra ner på antal passagerare och minimera besättning till maximalt 50 personer ombord, anpassat oss till verksamheter i små grupper och haft många av aktiviteterna utomhus eller med ordentliga avstånd. Arbetsdagarna har flutit på och de i riskgrupper har stannat hemma eller arbetat ombord på egen tid.

Alla tre gasturbinerna är numera utbytta och intrimmade och fungerar på bästa sätt. Turbinmeckarna har gjort stordåd för Ystad och vi tackar även alla andra som utfört betydelsefulla arbeten med rostbekämpning, och allt annat som inte märks så mycket men är ack så viktigt. Det är verkligen ett lagarbete att hålla Ystad igång. Och sist men inte minst tackar vi våra passagerare som är en förutsättning för vår verksamhet i den omfattning vi har nu.Våra körningar, både charterkörningar och biljettkörningar, har hittills flutit på otroligt bra och med mycket god organisation som uppskattats av våra kunder och passagerare. I skrivande stund har vi framför oss körningar 19/9 Kalla Kriget, 3/10 Sandhamn, kanske också Sandhamn även 4/10 då intresset för resan är stort, 10/10 Tema Robotbåtar och Fars Dag 8/11. Vi har fortfarande platser kvar till de tre senast nämnda körningarna i dagsläget, i övrigt är det fullbelagt. Vill man åka med på någon av dessa kvarvarande körningarna gör man klokt i att boka så snart som möjligt för att få en plats.