Efter en säsong som varit starkt påverkad av pandemin , går mot sitt slut. Till en början sköt vi upp vårens biljettkörningar då det inte gick att förutse vart pandemin skulle ta vägen och där Folkhälsomyndigheten kom med skarpa rekommendationer. Förvisso är det inte säkert att vi omfattades av rekommendationerna. Vi tog ändå ett snabbt beslut på att vänta med vårens biljettkörningar. Vi genomförde ett par kundkörningar (charter) och begränsade antalet ombord så att vi inte var fler än 50 personer inklusive besättning.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är SMB.jpg

Efter sommaren kunde vi genomföra 6 st biljettkörningar. Det var obligatoriskt med munskydd under däck, där vi guidade passagerarna i grupper om 3 + en guide, innan vi kastade loss. Väl ute till sjöss fick passagerarna endast vistas ute på däck, med undantag för eventuella toalettbesök. Samtliga körningar kunde genomföras som planerat med stor mersmak bland passagerarna. Denna säsong har vi ju uppgraderat och förnyat våra gasturbinmotorer vilket givit betydligt mer effekt och stadigt farter över 40 knop.

Vi genomförde också några medlemskörningar i samband med arbetsdagar. På slutet av säsongen ställde vi dock in både arbetsdagar och den planerade medlemsresan till Sandhamn, eftersom pandemiläget i landet blev sämre igen och Folkhälsomyndigheten skärpte rekommendationerna.

Många av medlemmarna som utförde arbetsuppgifter ombord kom ner på vardagar i stället så att de inte skulle behöva möta så många personer på grund av risk för smitta.

Nu är dock fartyget iordningsställd för vintern, men det finns fortfarande möjlighet för den som vill utföra något att komma ner. Vi behöver ju också ha regelbunden tillsyn även utanför säsongen.

Vi har redan börjat planer för nästa säsong och kommer att innehålla biljettkörningar och kundkörningar både till Sandhamn och i farvatten runt Mysingen. Långtgående planer finns också på att göra en långkörning österut till Åland, Finland och kanske även till Tallinn. Även här spelar läget med pandemin in vad som kommer att bli möjligt att genomföra.

Välkommen att följa oss på Facebook och håll utkik efter vårt reseprogram för 2021.

facebook: fsvr föreningen svenska robotbåtar och R142 Ystad