Som tradition de senaste åren har vi avslutat säsongen med en medlemsresa till Sandhamn. Detta  som en uppmuntran till alla som är medlemmar och alla som slitit för att hålla fartyget igång under årets alla faser. Så även i år, och vi brukar också ta med oss några VIP-personer, dvs personer som på olika sätt bidragit eller bidrar till att göra nytta för Ystad. Dagens VIP-gäster kom från vår samarbetspartner Safetygruppen, samt våra välgörare som möjliggjorde tillskottet av de nya gasturbinerna från Wales och även två gäster som ordnat en ny traktor till Veteranflottiljen. Dessutom hade vi med oss två VIP-deltagare som åkt med oss på en vanlig biljettkörning tidigare i år, vilka arbetat på Alfa Laval och var med om att vi fick problem med vårt bränsle som var kontaminerat. De ordnade fram en separatorutrustning som renade bränslet igen. Dessa exempel visar på vilken betydelse goda kontakter har för vår förening och vårt fartyg.

Vinter , minusgrader och snö idag
Bitigt men härligt

Vi samlades i gryningen med uppställning på Backen med alla deltagare (fullt skepp) och med en hjärtlig stämning som var på topp. Vi gratulerade lite morfar- och farfarskap samt en 60-årsjubilar. Fartyget gjordes klart, men babords maskin ville inte vakna, möjligen på grund av kyla, fukt och ovillig bränsletillförsel.

Snart tilläggning

Lite försenade startade vi lite försiktigt ut på Mysingen. Gradvis ökade vi fartygets fart och körde  med samtliga maskiner 11´4. Full fart och några minusgrader gjorde det lite kyligt för de som stod på däck. För ovanlighetens skull fick vi se skärgården i vinterdräkt. Väl framme välkomnades vi av Arne på lotskajen och det blev en odramatisk tilläggning.

Varmt och skönt på restaurangen

Vi snabbade på till restaurangen på Sandhamns Seglarhotell där vi bjöds på Wallenbergare och fiskgryta och maten smakade bra. Ordföranden Bosse Hihldor höll ett litet anförande där han tackade medlemmarna och vår VIP-gäster för goda insatser. Nu gällde det att komma iväg i skaplig tid då vi föredrar att åka så lite som möjligt i mörker. Skymning tog vid och det blev tilläggning i mörker förutom strålkastaren på hemmapiren. Många av oss resande packade nu ihop och lämnade Gålöbasen, men många stannade kvar och åt julbord tillsammans.

Mörkret rådde vid tilläggning på Gålö