Denna dag var det Föreningen Svenska Robotbåtars medlemmars tur med en egen resa. Vad kan vara bättre än att göra en resa till Visby över dagen? Det blev en resa i strålande väder och vi vände fören söderut och passerade Mälsten och Gunnarstenarna innan vi nådde öppet hav.

I full fart stävade vi mot Visby och efter lite salta stänk anlände vi vid 11-tiden . Här välkomnades vi av Kristian, en av våra chiefer som redan var på Gotland, och ett antal åskådare.

Nu var det ledig tid för lunch och glass i folkvimlet innanför Visby Ringmur. Som det brukar när vi kommer till hamnar, rönte vår ankomst stor uppmärksamhet bland allmänheten och Ystad förevisades med guidningar ombord under vårt uppehåll.

Väl dags för hemresan bestämdes rutten gå via Gotska Sandön och vi fick lite gungig sjö och fartygsledningen valde att ej ankra upp p g a svårighet att hitta sjölä. Istället fortsatte vi mot Gålö och för ovanlighets skull passerade vi Järnholmssund bakvägen, dvs öster ifrån och in på Mysingen. Alla var nöjda och hemkost tidig kväll.

foton: Jan Olof Waltersson